Indlæser Begivenheder
2. mar - 31. mar

Udstilling: Bazarens stemmer

  • Start: 2. mar

  • End: 31. mar

  • Sted/lokale: Mellemrummet

  • Nærmeste indgang: 3F

  • Pris: GRatis

Rummet i “Bazarens stemmer” er smalt og højt med sidevinduer, der er placeret højt oppe lige under loftet. Lyset kommer derfor skråt til rummet fra vinduerne, og danner et lys som man oftest ser på en bazar. Denne inspiration fik Faranak til at lave en stedsspecifik udstilling til Mellemrummet med udgangspunktet i bazaren, der inddrager beskueren i et univers af dufte, lyde, og visuelle elementer fra mellemøsten.

I rummet møder man en masse perler i en ca. 4 meter lang snor, hængende fra loftet. Perlerne refererer blandt andet til det tøj, stof og meget andet man ser på en bazar. På væggene er der prisskilte/tilbudsskilte, som er håndsyede perler og pailetter på karton. Derudover er på en hylde krydderier og dufte, som i bazaren, og man hører en arabisk bøn, som lyden af folk, der færdes i bazaren.
Udstillingen flytter Gellerups puls og dens kerne Bazar Vest til midtbyen.

Om Faranak Sohi
I Faranaks kunstneriske praksis arbejder hun oftest med sin kulturelle baggrund. Men guld, glimmer og bazaren har en særlig betydning for hende, da hendes egen bedstefar arbejdede i en bazar, og ofte tog hende med til Bazaren. Siden Faranak var barn, har hun derfor været facineret af både bazarens arkitektur og sanseindtryk. Dette værk tager sit udgangspunkt i både hendes kulturelle bagrund og i hendes barndom, men også i hendes voksne liv i en mangfoldighedsby, Aarhus.

Udstillngen kan opleves 2. – 31. marts (mandag – fredag) kl. 08.00 – 16.00 i Hovedbygningen – indgang 3F i Skovgaardsgade.

Kontakt Faranak Sohi – www.faranak.dk –  for at se udstillingen uden for de nævnte åbningstider. Faranak Sohi vil være til stede hver torsdag fra kl 15-17 til en smalltalk.