Indlæser Begivenheder
26. aug - 23. sep

Slagballe Banke

  • Start: 26. aug

  • End: 23. sep

  • Sted/lokale: Åbne Scene

  • Nærmeste indgang: 3A

En kærlighedserklæring til musikken som smittende sammenhængskraft

Lige siden åbningen i 1967 har danserestauranten Slagballe Banke været rammen om den musikalske afslutning på Slagballes årlige sommerfest. En tradition som initiativrige borgere nidkært har holdt i hævd, og som hen over årene har fået stadig større bevågenhed ikke bare fra byens indbyggere, men fra hele lokalområdet.

En lokal musikalsk begivenhed som de stedlige medier i år har givet yderligere opmærksomhed i anledning af 50 året for indvielsen af sommeretablissementet.

Og derfor står der lige nu et ni mands orkester af forskellig alder, køn og etnicitet på Slagballe Bankes vestvendte udsigtsterrasse og spiller og synger det bedste de har lært.

For udenforstående kan dette spraglede orkester bestående af lokale Slagballeborgere sammensat til lejligheden måske forekomme indlysende og ligefrem harmonisk, men sandheden er, at det har kostet både hjerteblod og tøjlen af stærke personlige kæpheste, at nå frem til denne fælles musikalske udfoldelse.

Udfordringerne tog for alvor fart for nogle måneder siden, da et flertal i festudvalget besluttede, at de musikalske indslag ved byfestafslutningen skulle lægges i hænderne på byens unge multitalent og hans Folk Rock trio.

Kort tid efter skete der nemlig det beklagelige, at den pågældende pludselig og uden varsel forlod byen, bandet og kæresten og rejste til Island.

Med kontraktlig og moralsk forpligtelse, men uden karismatisk frontfigur, står de to tilbageværende bandmedlemmer nu med et akut problem…

Manuskript:
Hans Rønne og Jens Kepny Kristensen

Instruktør:
Hans Rønne

Musikalsk arrangør:
Søren Hansen og Nikolaj Haymann

Scenografi:
Gitte Baastrup

Lys og teknik:
Poul Jepsen

Spillere/sangere/musikere:
Daniel Bevensee, Uta Mots, Anna Konoy, Jens Kepny Kristensen, Lea Baastrup Rønne, Uffe Rørbæk, Merete Mærkedal, Anders Momme og Jacob Danielsen

SLAGBALLE BANKE er produceret af ”TEATRET” i samarbejde med Teateriet Apropos og med velvillig støtte fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Aarhus kommune og Spar Nord fonden.