Indlæser Begivenheder
6. mar - 10. mar

Mens vi venter på Irak-kommissionenTeater Katapult

  • Start: 6. mar

  • End: 10. mar

  • Sted/lokale: Teater Katapult

  • Nærmeste indgang: 3A

  • Pris: fra 85 - 195 kr.

Gæstespil fra Det Kongelige Teater

Skuespiller Peter Larsen træder igen i karakter som Kultursociolog Jørgen Andersen. Han har henslæbt de sidste 25 år med arkiveringsopgaver i kældrene under Det Kongelige Arkiv – Danmarks Kollektive Erindring, siden han i 1992 den berømmede ’Mens vi venter på retfærdigheden’ blotlagde alle de pinagtige detaljer i Tamilsagen, der endte med at rive det bulende gulvtæppe væk under Schlüter-regeringen.

NU dukker han op igen med en satirisk udredning om, hvordan to mænd og 100 løgne gjorde Danmark til en krigsførende nation! I marts 2003 gik Danmark med i amerikanernes invasion af Irak. Der er blevet gjort ihærdige anstrengelser for at drukne det forløb, som ledte op til krigen. Men hvad der kastes i glemslens ocean, har det med at skylle op igen…

MENS VI VENTER PÅ IRAKKOMMISSIONEN går humoristisk og satirisk ombord i de løgne, der førte til beslutningen om angrebskrigen mod Saddam Hussein. Et betændt stykke samtidshistorie kommer under kniven, men Jørgen Andersen vil med vanlig tæft vende åben-mund-og-polypper til forundring og latter.

 

Forestillingen spiller den 6.-10. marts. 

Tirsdag – fredag kl. 20:00

Lørdag kl. 16.