Indlæser Begivenheder
18. jun 16:30 - 18:00

LiteratureXchange: Litteratur og vandring: Tomas Espedal (NO)

  • Date: 18. jun

  • Time: 16:30 - 18:00

  • Sted/lokale: Åbne Scene

  • Nærmeste indgang: 3A

  • Pris: Standard 100,00 kr., Studerende 75,00 kr.

Vandring er et centralt tema i den kritikerroste, norske forfatter Tomas Espedals arbejde og liv. Mest tydeligt fremgår det i romanen ‘Gå – eller kunsten at leve et vildt og poetisk liv’ (2007), men også i adskillige andre af Espedals romaner herunder hans seneste ‘Året’ fra 2016.

I Espedals forfatterskab hedder alle hans hovedpersoner Tomas, og han lægger ikke skjul på, at hans bøger til dels er selvbiografiske. Espedal skubber grænserne for begrebet roman, han skifter nemlig skrivestil og har rejsebeskrivelser, dagbogsindlæg og  traditionel romanskrivning blandet sammen i hans bøger. Espedals sprog i alle hans tekster beskrives som komprimeret uden nogle unødvendige fyldord – inspireret af hans tid som lyriker. Hans tematikker i værkerne har meget til fælles, som hans kærlighed til at naturen og at gå. Hovedpersonerne reflekterer over liv og død, identitet, ensomhed og kærlighed, modvægtet af overvejelser over opvask og den bedst rygsækstørrelse.

Journalist og radiovært på DR Carsten Ortmann sætter Espedal stævne til en samtale, hvor de udforsker relationen mellem vandring og det litterære, poetiske, meditative og filosofiske.