Indlæser Begivenheder
18. jun 19:30 - 21:00

LiteratureXchange: Billeder af Afrika

  • Date: 18. jun

  • Time: 19:30 - 21:00

  • Sted/lokale: Åbne Scene

  • Nærmeste indgang: 3A

  • Pris: Standard 60,00 kr. Studerende 40,00 kr.

Hvordan skriver man Afrika?

Hvordan skriver man Afrika? ‘Maler’ vi i den vestlige verden vores egne billeder af det afrikanske kontinent gennem medier og kulturprodukter? Hvilke konsekvenser har det i så fald for vores forestilling om Afrika?

Forfatter Peder Frederik Jensen skriver i sin roman ‘Vold’ (2016) om både sindet og Afrikas fjerneste kroge fremstillet gennem en ung mands retningsløse bevægelser i Vestafrika, fotograf Jan Grarup har taget billeder de mest udsatte og krigsramte steder i Afrika, fra Darfur til Sierra Leone og Rwanda, og lektor i litteraturhistorie ved Aarhus Universitet, Frits Andersen, udgav i 2010 disputatsen ‘Det mørke kontinent’, der beretter om og diskuterer forestillinger om det afrikanske kontinent, som det bliver portrætteret i især europæiske rejseberetninger og romaner fra Congo.

Tre skarpe stemmer, der alle arbejder med en række radikale positioner med Afrika som omdrejningspunkt inden for litteratur, kunst og forskning, diskuterer denne eftermiddag problematikkerne ved vestlige repræsentationer af det afrikanske kontinent.

Arrangementet vil bestå af både oplæsning og samtale med mulighed for spørgsmål fra publikum.