Indlæser Begivenheder
31. mar - 30. apr

Udstilling: Værker af Thorbjørn Golles

  • Start: 31. mar

  • End: 30. apr

  • Sted/lokale: Produktionsgangen

  • Nærmeste indgang: 3H

  • Pris: Gratis adgang

  • Åbningstider: Mandag - søndag kl. 08.00 - 22.00

Thorbjørn Golles er uddannet arkitekt fra Aarhus Arkitektskole. Siden han dimitterede i 2012, har han arbejdet på forskellige tegnestuer som arkitekt i Danmark og Norge. Ved siden af sit arkitektvirke både tegner og maler han, og han har i 2016-2018 fulgt kurser på Skolen for Kunst & Design i Aarhus.

Thorbjørn har altid tegnet og malet, og op gennem sin opvækst har han især tegnet karikaturer af menneskene omkring sig – disse har ofte været genstand for små humoristiske historier, der blev skabt gennem hans tegning.

Thorbjørns fascination af mennesket er stadig drivkraften, når han arbejder med forskellige medier og stilarter. Han har fokus på at undersøge og illustrere mennesket i nye sammensætninger og at skabe form og komposition – både naturalistisk og abstrakt. I processen med at udarbejde værkerne søger han som udgangspunkt den legende, impulsive og drømmende fremdrift. Her oplever han at blive ét med sin pen og lærred/papir i et flow, hvor fornemmelsen for tid og sted forsvinder. Denne initiale fase afføder en masse skitser, hvoraf han udvælger de tegninger, han ser størst fascination og potentiale i, og som kan blive et endeligt værk.

I denne udstilling er temaet for Thorbørn Golles’ værker “identitet”. Her bruger han ansigtet, nedbryder det i enkeltdele og smelter herefter fragmenterne sammen efter nye kompositionsprincipper for at opnå et nyt udtryk og en ny helhed.

Fragmenterne stammer fra ukendte ansigter på tværs af etnicitet, alder, køn og skønhed og er skabt som hyperrealistiske brudstykker tegnet med blyant i en collageinspireret sammensætning. Med udgangspunkt i et møde mellem ansigternes primære karaktertræk såsom øje, næse, mund og øre og ansigternes flader og hudstrukturer har fokus været at udviske en egentlig identitet i jagten på form og komposition.

Udstillingen her er Thorbjørn Golles’ første og varer fra 31.marts til 30.april.