Indlæser Begivenheder
12. nov 8:00 - 13. nov 17:00

DET OLSKE ORKESTER – SUKKER (LUKKET BEGIVENHED)

  • Start: 12. nov 8:00

  • End: 13. nov 17:00

  • Sted/lokale: Teater Katapult - Black Box

  • Nærmeste indgang: 3A

LUKKET TEATERFORESTILLING FOR SKOLER

Den 12. – 13. november besøger Det Olske Orkester Teater Katapult for at fremvise forestillingen SUKKER for skoleklasser.

Det reumertvindende kompagni Det Olske Orkester præsenterer i samarbejde med Republique SUKKER, første del af trilogien: “En nations selvhad – Danmark mellem skam og selvovervurdering” – om danskernes selvforståelse gennem de sidste 300 år og hvordan den har formet vores forhold til omverdenen.  Læs mere om trilogien

SUKKER starter sin fortælling i 1700-tallet. Danskerne er rejst ud i verden; videbegærlige, længselsfulde og forførte af det fremmede, men også grådige efter rigdom. Slavekaptajnen, præsten, bogholderen, lægen, plantageejeren og den fattige skibsdreng gør deres entré på de fremmede kyster. Gennem flere hundrede år strømmer sukkeret fra Vestindiens slavekolonier til København og sætter sine spor. I 1878, 30 år efter slaveriets ophævelse, kulminerer sult og fattigdom i Danmarks største arbejderopstand “Fireburn” på St. Croix. Over 200 sorte arbejdere bliver dræbt. Opstanden er siden forsvundet fra den danske historieskrivning. Glemt eller fortrængt?

SUKKER former et kritisk billede af Danmarks selvforståelse som slavenation gennem en dramatisk historie i et poetisk og fysisk ekspressivt formsprog udført af et kompagni på seks skuespillere og dansere. Lys-projektioner af historiske kort og flydende oceaner fylder rummet, Haydens klassiske musik blander sig med afro-caribiske rytmer og sender os afsted på trekantsruten: Danmark – Afrika – Vestindien. Et af de sorteste kapitler i Danmarkshistorien….