Indlæser Begivenheder
16. mar - 18. mar

by proxy:
Escape the universe

  • Start: 16. mar

  • End: 18. mar

  • Sted/lokale: Åbne Scene

  • Nærmeste indgang: 3A

  • Spilletider: Torsdag/fredag kl. 19.00, lørdag kl. 17.00

Grafik

Universet er noget alle mennesker deler. Dets størrelse, skønhed og uudgrundelige kompleksitet fascinerer, men kan blive meget for den enkelte at tage ind.

Samtidig stiller hverdagslivet krav som må indfries. Kundskab som må akkumuleres, relationer som må ivaretages og dagligdags gøremål som må udføres, kan forhindre en fra at løfte blikket, tænke nye tanker og drømme om andre måder at leve på.

Kunstnerne i by Proxy ophæver tyngdekraften og inviterer til en fejring av universet. Escape the Universe er et kunstnerisk tankeeksperiment drevet af et behov for at skabe et poetisk tilflugtsrum, et rum hvor videnskab, fantasi og fiktion blander sig frit. Årsagen til denne flugt ligger i et oprigtigt ønske om at udforske potentialet som ligger i universets tilsyneladende uendelige og uhåndgribelige væsen. Ved at etablere et andet rum og en fejring af kosmiske dimensioner, kan kunstnerne og publikum dele sine visioner for fremtiden, og måske samtidig afdække hvilke værdier der betyder mest, her og nu, i livet på jorden.

by Proxy er et ungt kollektiv bestående af skuespillere og scenografer med baggrund fra Akademiet for Scenekunst i Fredrikstad, Norge: Anders Firing Aardal, Matias Askvik, Marthe Sofie Løkeland Eide, David Jensen, Ylva Owren og Heiki Riipinen. Med Escape the Universe tager de fat på sin anden sceniske produktion. by Proxy arbejder ud fra en holistisk kunstnerisk tilgang og udforsker rum, lys, tekst, bevægelse og lyd på samme tid. Deres første forestilling, Stop Being Poor, vandt juryprisen under Körber Studio Junge Regie i Hamburg i 2015, og har siden turneret i Tyskland og Norden. Videre skal by Proxy fra August 2017 overtage den kunstneriske ledelse af Teater Momentum i Odense.

Projektet co-produceres af Åbne Scene, Teaterøen, BIT Teatergarasjen (NO) og Theater Oberhausen (DE) og er støttet af Norsk Kulturråd, Aarhus Kommune, FFUK og Körber Foundation.

Se mere på www.by-proxy.org