Indlæser Begivenheder
1. nov 16:30 - 18:00

Håndarbejde og håndbajere #3 – papirmarmorering

  • Date: 1. nov

  • Time: 16:30 - 18:00

  • Sted/lokale: Salgsvognen

  • Nærmeste indgang: 3A

  • Pris: 120 kr. + gebyr (inkl. materialer, vejledning og en øl - tilmeld dig via billetlinket)

Til dig, der synes om kolde øl og små kreative projekter

’Håndarbejde og håndbajere’ er en ny lille klub på Godsbanen. Konceptet er enkelt – vi mødes, tænder nogle stearinlys og sætter en jazzplade på og laver et lille afsluttet finurligt, fint eller skægt håndarbejdsprojekt mens vi drikker en håndbajer.
’Håndarbejde og håndbajere’ er ikke den dybe tallerken, det er sysle og socialisere – sådan som man fx har gjort det i strikkeklubberne ude i stuerne i århundreder. Vi vil revitalisere den gode, gamle danske håndarbejdsklub-tradition – nu med øl, saltstænger, jazz og DIY-klassikere med forskellige twists. Det bliver top hyggeligt – kom og vær med!

#3 VI SKAL LAVE PAPIRMARMORERING MED LIS FRISTED
Til denne udgave af ’Håndarbejde og håndbajere’ kommer Lis Fristed, der til daglig arbejder og vejleder i Godsbanens Tekstilværksted, og viser os, hvordan man kan dekorere kort og kuverter med den ældgamle og klassiske teknik: marmorering, som du måske kender fra forsatsblade og omslag på indbundne bøger. Når eftermiddagen er omme har du materialet til en fuldstændig unik og håndlavet kærlig hilsen til én du holder af. Og når du først kender opskriften og har lært teknikken, kan du bruge den på mange andre materialer fx stof og keramik.
Læs mere om marmoreringsteknikkens historie her: https://en.wikipedia.org/wiki/Paper_marbling

MERE OM HÅNDARBEJDE OG HÅNDBAJERE
Orker du ikke at melde dig til 40-ugers intenst porcelænsmalingskursus på den lokale aftenskole eller lære at strikke en islandsk sweater, når nu det sidste du tvangs-strikkede var en skævt og temmelig grimt/kort halstørklæde til din bamse i 4. klasse? – Vil du bare gerne være lidt kreativ engang imellem? Lige komme lidt ud af hovedet og ned i hænderne i dit travle liv, kaste dig ud i noget nyt, grine lidt af dine muligvis håbløse håndarbejdsskills – eller af sidemandens – eller blive overrasket over, hvor fine sager, du faktisk kan nå at lave på halvanden time? Kort, overskueligt, hyggeligt, uforpligtende. Vi mødes den første torsdag i måneden og laver noget nyt og anderledes hver gang. Og vi bevæger os mellem forskellige kreative genrer og materialer.

Vi kommer med alt det der skal bruges og inviterer én, der kan vise og vejlede. Du melder dig blot til fra gang til gang og betaler det lille beløb, der dækker materialer, vejledning og drikkevarer. Og så har du en lille fin ting, som du kan tage med dig hjem eller forære til din mor (hvis hun stadig er typen, der allermest ønsker sig noget du selv har lavet). Det kræver ingen forkundskaber at være med. Du kan komme alene eller tage vennerne med. Du kan være med en enkelt gang eller alle gange.

Har du spørgsmål til H&H er du velkommen til at skrive til trine@godsbanen.dk.