Teater Fluks

  • Kontakt info(at)teaterfluks.dk

English Summary

Teater Fluks is an independent theatre group based in Aarhus. They create intimate and physical theatre collages and relevant performance works that will make lasting impressions.

Our performances are based on research, personal stories, and physical scenes. We work with subjects that challenge the empathy of ourselves and our audience.

The core performers in Teater Fluks are Rasmus Malling Skov and Sara Fink Søndergaard. Together they create relevant and highly topical performances for youths and adults.

Teater Fluks er et uafhængigt århusteater, der arbejder med intime og fysiske teaterkollager, samt performance-installationer der gør indtryk.

Teater Fluks er et uafhængigt århusteater, der arbejder med intime og fysiske teaterkollager, samt performance-installationer der gør indtryk.

Vi tager udgangspunkt i grundig research, personlige fortællinger/refleksioner og fysiske sekvenser. Vi tager fat i emner, der vækker vores nysgerrighed ud over det sædvanlige. Emner der kræver et empatisk engagement fra os og fra vores publikum.

Kernen i produktionerne udgøres af de to performere og konceptudviklere Rasmus Malling Skov Jeppesen og Sara Fink Søndergård. Ambitionen med dette samarbejde er at skabe vedkommende forestillinger for unge og voksne med et højaktuelt indhold, der gør indtryk.

Forestillinger

Teater Fluks laver både turnerende ungdomsforestillinger og stationære performanceinstallationer.

REVOLUTION - et gør-det-selv oprør

REVOLUTION - et gør-det-selv oprør

Bevæbnet med en projektor, et par højtalere og en aktivistvogn, er performeren Rasmus klar til at sparke en vaskeægte revolution i gang. Gennem en blanding af teater, performance lecture og workshop lærer publikum hvordan man skrider til handling og revolutionerer.

Forestillingen får sit publikum op af stolene og skaber grobund for indlevelse og refleksion over hvad det vil sige at revolutionere. ”REVOLUTION – et gør-det-selv oprør” er en tankevækkende forestilling, der inddrager publikum, og sammenfletter researchbaserede sekvenser, fysiske billeder, video, musik og personlige overvejelser i en tour-de-force gennem fænomenet revolution.

 

”REVOLUTION – et gør-det-selv oprør” tager sit udgangspunkt i fascinationen af og forundringen over revolutionen som samfundsforandrende fænomen. Den introducerer os til revolutionens vigtigste grundregler og inddrager os i dyrt købte erfaringer og overvejelser fra historiske revolutioner. Alt sammen for at gøre os i stand til at se overmagten i øjnene, danne fællesskaber og handle. Gøre oprør. Revolutionere. Fra en tid, hvor manglen på brød fik folket til at gå på gaden, bevæger vi os over kampen for verdensrevolutionen, videre til striden med tyranner og undertrykkere og ender med et brag af en revolte! – og en refleksion!

Forestillingen om den Lykkelige Luder

FodLL C

Forestillingen om den Lykkelige Luder er en intens undersøgelse af balancen mellem lykke, frihed og sexarbejde. I det stormfulde debatlandskab er de to performere gået på jagt efter fakta, fordomme og personlige historier om prostitution. Både publikums og performernes holdninger bliver sat på prøve, da tingene langtfra er sorte og hvide, og den politisk korrekte holdning kan være svær at få øje på. Forestillingen foregår i et intimt og inddragende teaterrum, hvor vi møder fortællinger om sexarbejdere, kunder og modstandere af prostitution.

B13

Billedkarussel3

Tre aftener i oktober 2013 blev publikum budt indenfor i det midlertidige tempel i bunkeren på hjørnet af Nørrebrogade og Nørre Blv. Bunkeren var et tempel for de gamle guder, fra før begyndelsen og uden for tiden. I løbet af de tre aftener skabte publikum en ny fremtid for menneskene sammen med templets beboere.

Projektet var en del af festivalen Kultur Bunker skabt af Skjulte Steder Århus, hvor forskellige kunstnere indtog bunkere rundt i byen.

Helt i skoven

billedkarussel1

Helt i Skoven er en performativ og intim teaterkollage for op til 30 publikummer (15+).

Forestillingen skaber en tankevækkende undersøgelse af, hvorfor nogle danske krigsveteraner melder sig ud af samfundet og flytter i skoven.

Helt i Skoven bringer os tæt på soldaternes beretninger, på (u)muligheden af at forstå deres oplevelser og på vores fascination af og forundring over den radikale beslutning om at flytte ud i skoven.

Med denne forestilling er vi gået tæt på et ekstraordinært fænomen, der overraskede og forundrede os. Vi har læst, set, reflekteret og interviewet os igennem en lang række rørende historier, usædvanlige skæbner og helt særlige personer. Og til sidst har vi sat det hele sammen til en stemningsmættet og intens forestilling.

Subsistens

Billedkarussel4

Subsistens er en performance installation skabt af Teater Fluks. Subsistens har bl.a. været aktuel under eventen By i By på Bispetorv i Århus og senest foregik Subsistens x3 i Barcelona under Experimental Room Festival i sommeren 2015.

Midt i det svimlende virvar af kunstnerisk aktivitet på Bispetorv eksisterer Rasmus. Han sidder dér, kun iført undertøj, på et helt bart jordlod. Rasmus har ikke selv haft noget med, og må ikke forlade loddet uden at andre vil sætte sig i hans sted. Han er afskåret fra de basale livsfornødenheder og er derfor afhængig af de mennesker han møder.

Hjælp Rasmus.

Flygtning Transportable

Flygtning Transportable programbillede

Flygtning Transportable er en helt særlig teateroplevelse til unge fra 14 år og opefter. En fysisk, performativ og gennemreflekteret forestilling. I forsøget på at sætte sig ind i det at være på flugt, er de to performere gået på jagt i nyheder, statistikker, interviews og deres egne erfaringer. Det resulterer i en ærlig og personlig erkendelse af, at man muligvis aldrig helt kommer til at forstå flygtningenes situation, men at vi kan genkende nogle af følelserne.

Forestillingen er en teaterkollage som spiller bag i en stor varevogn, og publikum sidder med i vognens mørke kasse. De deler rum med performerne, med de fysiske situationer, og med titusinder af flygtninge, der i tidens løb er blevet transporteret på denne barske måde.

Vær forberedt på en fysisk og sansemættet oplevelse på meget lidt plads.

Billedarkiv