Teater Katapult

English Summary

Theatre Katapult develops, produces and presents new relevant and contemporary theatre shows. We aim to touch and move you, make you turn off your autopilot while being entertained. The development of new Danish playwrights and new Danish drama is the focal point for the theatre.

The repertoire consists of Theatre Katapults own professional shows and guest shows from Denmark and abroad. Additionally, we showcase new, smaller niche shows and alternative comedy and spoken word – including the popular concept Story Slam. Twice a year we present shows from up-and-coming talents.

Slå autopiloten fra!

Teater Katapult udvikler, producerer og præsenterer nye vedkommende teaterforestillinger med relevans for vores samtid. Vi ønsker at røre og berøre, at få jer til at slå autopiloten fra i jeres liv samtidig med, at I bliver godt underholdt. Udvikling af nye danske dramatikere og ny dansk dramatik er omdrejningspunktet for teatret.

Repertoiret består af egne professionelle forestillinger samt gæstespil fra ind- og udland. Derudover vises små, nye nicheforestillinger samt alternativ comedy og spoken word – herunder det populære Story Slam. To gange årligt præsenteres et talentfuldt teater fra vækstlaget.

Forestillinger

Teater Katapults efterårsprogram 2016 – og lidt fra foråret 2017!

Helhedsplanen // 28. februar

I samarbejde med Litteraturcenteret på Godsbanen viser Teater Katapult en reading af bogsamlingen HELHEDSPLANEN med udgangspunkt i Gellerup.

En Reading er en dramatiseret oplæsning af en bog eller et teaterstykke. I dette tilfælde har Hanne Højgård Viemose taget udgangspunkt i den helhedsplan, der i disse år udføres i Gellerup, hvor man byfornyer for at ændre bydelens image og beboersammensætning. Det er blevet en meget personlig beretning om en enlig mors hverdag i Gellerup, og den vil Signe Egholm Olsen dramatisere i sin oplæsning.

Efter readingen vil der være en lille times dialog mellem Hanne Højgård Viemose og Signe Egholm Olsen, dels om bogen og om, det at lave en reading over en ikke dramatisk tekst. Sceneinstruktør Isabelle Reynaud vil være moderator for dialogen. Der vil også være mulighed for spørgsmål fra publikum. Dialogen efter forestillingen er støttet af FO Aarhus.

Billetten giver adgang til både reading og efterfølgende dialog. Bogen Helhedsplanen kan købes på dagen til 20 kr.

Billetter kan købes her.

 

Beskæring // 7. + 8. marts

BESKÆRING er en poetisk dokumentar om hvordan vi forholder os til demens og det at blive ældre.

I et overdådigt billedunivers, udvalgt blandt 5.000 lysbilleder taget af overstadsgartner Willy F. Hansen igennem 70 år, undersøger Beskæring demenssygdommen opløste virkelighed. På en og samme tid en skræmmende og fantastisk ny verden hvor fortid, fremtid og drøm kan blive et.

De mange lysbilleder flettes sammen med performernes minder fra plejehjemsbesøg. Med projektet ”Det Rullende Rum” har CoreAct besøgt 14 plejecentre. Hvert sted har de trillet en hjemlig stue på hjul ind på plejecentret og inviteret beboerne indenfor til kaffe og en snak om fortiden. I forestillingen dykker vi ned i minderne om mødet med de mange gamle og deres forunderlige verden af krogede og til tider opbrudte fortællinger.

Billederne er samtidig en del af performer Helene Kvints personlige fortælling, da hun er Willy’s barnebarn. Hun husker, hvordan hun som barn gik tur med sin morfar og skulle sige alle navnene på træerne. Morfarens hukommelse svigtede langsomt i takt med, at hans demenssygdom udviklede sig.

Hvordan forholder vi os til at blive ældre?
Med disse livsglimt og det farverige billedunivers undersøger forestillingen demenssygdommens opløste virkelighed. Et sted hvor tid og rum ophæves… Både et fantastisk sted, hvor man har levet flere liv samtidigt, men også et uhyggeligt sted, hvor man hverken kan finde sig selv eller finde ud.

Med både humor og enorm skønhed stiller forestillingen spørgsmål ved vores relation til de forandringer som følger med demens. Hvordan forholder vi os til, at vores bedsteforældre, forældre, livspartnere eller venner pludselig begynder at forandre sig, at minder og realiteter forvrides eller helt opløses? Hvordan griber vi det an, når vi står på sidelinjen og ser, at vores bedsteforældre, forældre, livspartnere eller venner pludselig begynder at forandre sig, at minder og realiteter forvrides eller helt opløses? Følger vi med dem ind i denne nye verden, eller står vi frustrerede og irriterede udenfor og insisterer på det, vi kalder virkeligheden?

Se en trailer for forestillingen her

 

Billetter kan købes her.

StorySlam // 2. februar + 2. marts + 15. maj

StorySlamSjovt! Rørende! Alvorligt! Og ikke mindst ægte.

I gennem efterårssæsonen fortsætter vi fejringen af fortællingen og åbner op for de levende historier fortalt af journalister, billedkunstnere, studerende, handicaphjælpere og/eller gymnasielærere, som leverer oprigtige historier live på scenen til et publikum, som virkelig lytter.

Det er lige meget, om du har stået på en scene før, bare du har noget at fortælle. Det er din historie, vi vil høre.

Som vært for Story Slam på Teater Katapult har vi i efteråret fornøjelsen af at kunne byde velkommen til skuespiller Holger Østergaard Kristensen og økonom/tidl. GRAND Slam-vinder Thomas Kirk.

Fortællere kan tilmelde deres historie på storyslam@katapult.dk, og du kan læse meget mere om konceptet, regler og præmier her.

Billetter købes i døren og er inklusiv en dåseøl.

LYTTERIET // 5. februar + 5. marts + 9. april

KATAPULT_LytterietLyt eller fortæl!

Ud fra et givent tema deler vi sande historier fra vores liv.

Scenen er åben for alle, der har en historie at fortælle. Almindelige menneskers historier drukner let i mediernes jagt på kendiseffekter og konkurrence, men det enkelte menneskes historie har en unik værdi, som vi fokuserer på i Lytteriet. Det er nærvær i samme lokale uden filter.

En række fortællere deler ud af sande historier fra deres eget liv en række søndage.

Historierne varer 10-15 minutter og scenen er åben for alle. Man melder sig til min. 14 dage før på info@katapult.dk.

Teater Katapults intimscene Kabinettet på Godsbanen og DOKK1 er rammen.

I pausen kan publikum – hvis man har lyst – lægge sit navn i hatten og få chancen for fortælle til sidst. Der er mulighed for at købe the/kaffe og kage i pausen.

5. februar: Ny-Brud i Kabinettet på Teater Katapult

5. marts: Hippier og Græsrødder i Kabinettet på Teater Katapult

9. april: Forelskelse i Kabinettet på Teater Katapult

ARRANGEMENTET ER GRATIS!

FISK // 14. - 15. marts

“Mange mænd fisker hele deres liv uden at vide, at det ikke kun er fisk, de er ude efter’ – Henry David Theoreau

I efteråret 2016 skabte Teater Katapult i samarbejde med skotske Tortoise in a Nutshell forestillingen FISK. I foråret 2017 vender forestillingen tilbage, efter at have turnereret i Skotland. FISK kommer i et remake – en ny og forbedret udgave.

Midt på et stort og masende ocean bliver en lille båd, som kun er en lille prik på det turbulente hav, smidt rundt mellem rullende bølger og tordenstorme. På båden er en fisker, som roligt arbejder sig fremad mod intetheden. Sejlende mod det ukendte kigger han ud og forbereder sig på at springe i, mens mørket i sind, himmel og hav ulmer…

Men før han når at hoppe ud, hopper noget andet ind…

FISK er historien om en mand og en fisk og den uventede påvirkning, de får på hinanden.

Prisvindende Tortoise in a Nutshell og Teater Katapult væver dukkemageri, dramatisk fortælling, bevægelse og delikat design sammen og skaber visuelt teater i verdensklasse. I FISK bliver publikum draget ind i en atmosfærisk og fordybende verden. Temaer som depression, afhængighed og fortvivlelse bliver undersøgt, mens glæde og fornøjelse bliver fundet i de dybeste afkroge af sindet.

Forestillingen er egnet for unge og voksne fra 12 år og op.

 

Billetter kan købes her.

Dirigenten // 18. marts 2017

25254163065_21333388d1Dirigenten har en grum plan.

At stifte en forening er et godt sted at starte. Men hvorfor er den ellers så talentfulde dirigent endt i spidsen for amatører?

Mød musiker og rablende entertainer Tobias Trier i musikforestillingen DIRIGENTEN. Oplev på egen krop, hvordan dansk kortradition kan holde stand mod manipulation og musikalsk folkeforførelse. Ikke en eftermiddag er ens.

Publikum er med til at sætte stemme på forestillingen og intet går helt som planlagt.

Tobias Trier er født i 1973. Som barn af Røde Mor aktivisterne musiker Troels Trier og kunstmaler Dea Trier Mørch er han vokset op i et farverigt univers. Han har udgivet seks albummer med egne sange, skrevet musik til to teaterforestillinger og en spillefilm. Han spiller koncerter over hele landet og har også medvirket i flere teaterforestillinger. Det er første gang han selv har skrevet et teaterstykke, hvor han smelter nyskreven syng­-med-­musik sammen med en totalteater-fortælling. Kom og bliv udfordret.

Billetter kan købes her.

Specialklassen // 21. marts + 7. juni

Seks gange optrådte satiregruppen Specialklassen, der består af fire talentfulde komikere, som alle er fantastiske til at improvisere vanvittige scener, karakterer og one-liners, på et totalt udsolgt Teater Katapult.

Nu vender de tilbage i efteråret 2016!

De talentfulde herrer har med en række stærke tv-optrædener de sidste par år markeret sig som Danmarks mest toptunede impro comedy gruppe. Specialklassen både optrådte, og var nomineret til Läkerols Talentpris i forbindelse med Zulu Comedy Galla i 2011 og har senere kunne opleves dels i underholdningsprogrammet Casper og Lars Præsenterer samt i deres eget prisvindende TV-show på DR2 med titlen Hotel Zimmerfrei, der sidenhen er solgt til både Kina og Tyskland!

Specialklassen sørger for punchlines, jokes, twists, lækre rytmer, og musikalsk vanvid. Det er nemlig publikum, der bestemmer indholdet, og det gør hvert show til en ny og unik oplevelse.

Gå ikke glip af denne mulighed for at opleve fænomenet live og vær selv med til at forme og bestemme hvor komikken denne aften skal hen!

 

Billetter kan købes her.

 

Træt Lever & Tungt Hjerte // 21. marts 2017

Presseudsendelse kan frit anvendes ved omtale af: Limfjordsteatret. "Træt Lever og Tungt Hjerte" intimkoncert over Tom Waits’ poetiske fortællinger Lasse Popp Kim Fast Jensen Bastian Popp Dato 22.10.15 Foto: Lars Horn / Baghuset

TRÆT LEVER & TUNGT HJERTE er en intim teaterkoncert over Tom Waits’ poetiske fortællinger – oversat til dansk, så alle dybder i den store poet kommer frem: På et lille røget sted mellem ganske få stole kigger vi ind i et tåget døgns hudløse virvar af uskyldige drømme, løgnagtige minder og sælsomme vinkler.
Forestillingen er helt speciel, blandt andet fordi den spiller for et meget begrænset antal publikummer. Med tre medvirkende ”på scenen” får de max 30 publikummer en tæt og intim indførelse i Tom Waits’ univers og hans poetiske tekster, der lige så poetisk, snørklet og smukt er oversat til dansk af Lasse Popp. Han understøttes af de to dygtige musikere Bastian Popp og Kim Fast Jensen.

 

Billetter kan købes her.

Love Loop - Director's Cut // 27. marts - 1. april 2017

KATAPULT_Foto3 - Lars Grunwald 1028x650Hvem siger, at vi ikke kan være intime med Facebook? Hvor slutter de sociale medier, og hvor begynder virkeligheden?

Mille Maria Dalsgaard skrev soloen LOVE LOOP ud fra dels en fascination af og dels en væmmelse over vores forhold til sociale medier. Nu har hun sammen med det digitale scenekunstkompagni Bombina Bombast fra Malmö skabt en ny version af LOVE LOOP, som passende har fået tilnavnet Director’s Cut.

I LOVE LOOP – DIRECTOR’S CUT møder vi aftenens case i The Social Media Addicts Charity Show: ‘Mille’. Hun er skuespiller, 35 år, og hun er i et parforhold, som ikke nødvendigvis er alt for sundt. Mille er nemlig mere afhængig af ham, end han er af hende, og hun kæmper nu for at fastholde Franz-Bent, som er utroligt hurtigt surfende, kendt og begæret af mange.

Mille Maria Dalsgaard spiller også den udvidede version af LOOP LOVE (2015), hvor hun pendulerer mellem tre live-kameraer, en loopstation og rollerne som ’The Host’ og ’The Case’ i The Social Media Addicts Charity Show. Dette bliver startskuddet på en viral rutschebanetur i selskab med beundreren Franz-Bent i en kaskade af selvpromovering og flossede følelser.

 

Billetter kan købes her.

Vækst // 3. - 4. april 2017

KATAPULT_vaekstHvad vil vi ha’? VÆKST! Hvad giver livet mening? VÆKST!  Hvad tror vi på? VÆKST! VÆKST! VÆKST!

Vækst er svaret på alle vores bønner, drømme og længsler. Men hvor vokser vi hen? Og er der et liv uden vækst?

Vores tid er på mange måder defineret af, at vi for første gang i verdenshistorien står overfor en global udfordring, en potentiel afgrund eller en potentiel ny måde at leve på.

Med afsæt i denne udfordring skaber Teater Baglandet forestillingen VÆKST, hvor begreber som forbrug, tro, frygt, ulighed, miljø og håb bliver omdrejningspunkter.

VÆKST bliver produceret med støtte fra Projektstøtteudvalget for Scenekunst.

 

Billetter kan købes her.

TVANG // 22. april + 24. - 26. april + 1. - 6. maj

Roland og Clair køber et hus på tvangsaktion. Det er her, de skal leve, skabe deres familie, invitere deres venner. Det er her, de skal slappe af ovenpå endnu en hektisk dag på jobbet. TVANG er som ”scener fra et ægteskab” på speed! Hurtige og komiske scener om et ungt par, der står midt i det neoliberale liv! De er unge. Og smarte. Lækre. De har gode jobs. De får to smukke børn. De er åbne overfor seksuelle eksperimenter. De tager på eksotiske rejser. Men der er noget der skurer… Er de egentlig så frie, som de selv tror?

Vi har aldrig haft så mange muligheder som i dag, men lever vi samtidig i en tid, hvor vi føler os mindre og mindre forbundet med samfundet og hinanden? Er vi så frie? …eller udsat for tvang?

Vi står hele tiden i et dilemma. Hver dag. Hver time. Hvert sekund! Hvem er vigtigst? Dig, eller de andre? TVANG konfronterer publikum med de spørgsmål, vi hele tiden bliver stillet. Hvad vil du have? Et hus? En bil? En spændende rejse? Eller et samfund, hvor ingen skal bo på gaden? Hvor alle får mad hver dag? Du kan ikke få det hele! Det neoliberale synspunkt støder konstant mod det socialistiske og den nye grønne bevægelse.

Nu mere end nogensinde før! Inde i hovedet kører tankerne. Hvem er jeg? Hvem er jeg som menneske? Hvad er det for et samfund jeg lever i eller tror på? Hvem er vi? I TVANG stilles spørgsmålene og stykket undersøger dilemmaerne.

TVANG er udviklet på Teater Katapults WriterDirector Lab, hvor to dramatikere og to instruktører sættes sammen i par i et workshopforløb, hvor nye tekster udvikles på en anderledes måde fordi instruktøren er i spil fra begyndelsen.

Dramatiker Aleksa Okanovic og instruktør Line Paulsen blev sat sammen på WriterDirector Lab i foråret 2016 og valgte fra starten  at arbejde sammen med skuespillerne Iza Mortag Freund og David Elnebo, som også spiller den færdige produktion. Det er også Iza Mortag Freund, der komponerer stykkets musik, da hun før har været en del af det elektroniske punkband The Echo Vamper og lavet musik til en stor produktion på en af Berlins førende teatre. Alle på holdet har altså været en del af hele tilblivelsen af stykket og har på forskellig vis præget det og giver dramatikeren med- og modspil i processen.

Billetter kan købes her.

Labels (UK)// 9. - 10. maj

”Da jeg var fire år gammel, blev min fortalt, at vores efternavn stoppede ham i at få jobs. Så vi ændrede det. Det hjalp.”

Den international anerkendte forestilling, LABELS, om migration, familie og fordomme kommer til Aarhus! Forestillingen er en ærlig, menneskelig og aktuel fortælling om et multikulturelt England, som  væver ind og ud af en barndom i 90’ernes England, en kakofoni af højreorienteret retorik og en global flygtningekrise. Forvent masser af papirsflyvere, racistiske romancer og klistrede labels.

 

Billetter kan købes her.

Kig ind

Billedarkiv

Videoarkiv