Teater Katapult

English Summary

Theatre Katapult develops, produces and presents new relevant and contemporary theatre shows. We aim to touch and move you, make you turn off your autopilot while being entertained. The development of new Danish playwrights and new Danish drama is the focal point for the theatre.

The repertoire consists of Theatre Katapults own professional shows and guest shows from Denmark and abroad. Additionally, we showcase new, smaller niche shows and alternative comedy and spoken word – including the popular concept Story Slam. Twice a year we present shows from up-and-coming talents.

Slå autopiloten fra!

Teater Katapult udvikler, producerer og præsenterer nye vedkommende teaterforestillinger med relevans for vores samtid. Vi ønsker at røre og berøre, at få jer til at slå autopiloten fra i jeres liv samtidig med, at I bliver godt underholdt. Udvikling af nye danske dramatikere og ny dansk dramatik er omdrejningspunktet for teatret.

Repertoiret består af egne professionelle forestillinger samt gæstespil fra ind- og udland. Derudover vises små, nye nicheforestillinger samt alternativ comedy og spoken word – herunder det populære Story Slam. To gange årligt præsenteres et talentfuldt teater fra vækstlaget.

Forestillinger

Teater Katapults efterårsprogram 2016 – og lidt fra foråret 2017!

Korankriger // 30. - 31. august

KATAPULT_Korankriger

Hvorfor vælger et ungt menneske, som har boet i Danmark hele sit liv at drage i såkaldt ‘hellig krig’?

Det er et spørgsmål vi har grund til at stille os selv – vel vidende, at der ikke kan findes ét svar.

Fremmed-krigere er i løbet af de sidste par år blevet et fænomen, de fleste forholder sig til, og som mange ser som en trussel. Forståeligt. Men hvordan skal vi behandle dét? Vores tese er, at den mest effektive måde at nedbryde frygt på, er ved at prøve at forstå den, eller dét man er bange for. Debatten om de danske fremmed-krigere er, desværre, præget af udtalelser baseret på antagelser. Vi fortæller historien i håb om at inspirere publikum til at stille flere, og bedre spørgsmål, i debatten.

Teksten er baseret på interviews med tilbagevendte Syriens-krigere, deres venner, familie, og medarbejdere i Aarhus-modellen.

I 50 minutters hårdt pumpet non-dialog, kommer vi helt ind under huden på en af disse unge modborgere. Gennem nedslag i hans liv, følger vi ham i kampen for at finde sit ståsted. Én skuespiller, to betonvægge, 14 billeder af Danmark, som vi kender det.

KORANKRIGER er en samarbejdsproduktion mellem Teater BruTale og Teater Katapult

 

 

Billetter kan købes her.

StorySlam // 1. september + 6. oktober + 8. november

StorySlamSjovt! Rørende! Alvorligt! Og ikke mindst ægte.

I gennem efterårssæsonen fortsætter vi fejringen af fortællingen og åbner op for de levende historier fortalt af journalister, billedkunstnere, studerende, handicaphjælpere og/eller gymnasielærere, som leverer oprigtige historier live på scenen til et publikum, som virkelig lytter.

Det er lige meget, om du har stået på en scene før, bare du har noget at fortælle. Det er din historie, vi vil høre.

Som vært for Story Slam på Teater Katapult har vi i efteråret fornøjelsen af at kunne byde velkommen til skuespiller Holger Østergaard Kristensen og økonom/tidl. GRAND Slam-vinder Thomas Kirk.

Fortællere kan tilmelde deres historie på storyslam@katapult.dk, og du kan læse meget mere om konceptet, regler og præmier her.

Billetter købes i døren og er inklusiv en dåseøl.

Nyt fra Jylland // 2. september

Hold, hold, hold, hold!

Kom og oplev Nyt fra Jyllands skæve eksistenser på Katapult.

KATAPULT_Nyt-fra-JyllandVi garanterer en sjov aften med førstehjælp, musik og smagsprøver på skævhals og blodpølse.

Nyt fra Jylland er kendt fra DR2 og Facebook.

Nyt fra Jylland består af Joachim Jepsen og René Riis. Deres samarbejde startede på DR-Satire i 2010, hvor de startede med at lave radiosketches til P3 og Ramasjang. Samme år lavede de deres første sketchs-serie (Kim og Dalle) til programmet Pirat på DR2. Fra 2011-2013 var de faste leverandører, af sketches til fire sæsoner af Funny HaHa på TV2 Zulu.

Joachim og Renés gennembrud kom i 2014 med DR2 komedieserien Nyt fra Jylland, hvor de selv skrev manuskripterne og spillede de bærende hovedroller. Nyt fra Jylland blev en stor succes på DR’s sociale medier, og som de første nogensinde, leverede de efterfølgende indhold til en ren online kampagne hos DR.

Joachim og René har sammen lavet mere end 300 sketches og har mere end 6 års praktisk erfaring i at udvikle sjovt indhold til Tv og nettet. De er nu aktuelle med deres første liveshow, som de optræder med til sommer til events og festivaller.

 

Billetter kan købes her.

Hvorfor snakker vi ikke om mig + Dårligdommerne // 10. september

Untitled-1Dobbelt op på spas!

Teater Katapult går amok med underholdningen og giver to forestillinger til én forestillings pris med HVORFOR SNAKKER VI IKKE OM MIG? og DÅRLIGDOMMERNE

HVORFOR SNAKKER VI IKKE OM MIG?:

En forestilling af teatergruppen FLÆS, der også gæstede Katapult under comedyfestivalen sidste år.

HVORFOR SNAKKER VI IKKE OM MIG? handler om den nyopdagede art Tankelæseren. Det er en afart af den moderne og selvrealiserende kvinde-race, der oprindeligt stammer fra den nordeuropæiske navlepiller. Det fashionable bymiljø er Tankelæserens naturlige habitat.

Hun kan kendes på hendes egocentrerede anskuelser af verden og på hendes konstante tendens til at afbryde en samtale for at indskyde egne gudsbenådede holdninger. Tankelæseren kan finde på at angribe, hvis hun føler sig overset.

DÅRLIGDOMMERNE:

Der findes mange film, som er dårlige. Altså, dårlige på den forfærdelige måde. Og så findes der de få perler, som formår at være så elendige, at de bliver underholdende på et ufrivilligt plan.

I Danmark har vi også tradition for at lave dårlige film. Listen over dem er faktisk nærmest uendelig lang. Så hvem har egentlig tænkt sig at sidde igennem dem alle sammen, for at sortere de førnævnte perler fra?

Ind af døren træder Dårligdommerne — et satirisk anmelderprogram, hvor tre bitre mænd snakker om uaktuelle film. Det er den bramfri snak, du har med dine venner, nu i podcast-format.

Dårligdommerne nøjes nemlig ikke med at sparke til en død hest. De søger at finde ud af, hvad der tog livet af hesten, smage på den og fortælle vittigheder om oplevelsen. Det er aldrig intentionen at såre. Vi ved, hvor svært det er at lave film, og Dommerne er ikke selv i stand til at lave noget, der er bedre.

 

Billetter kan købes her.

Happily Ever After // 21. - 23. september

KATAPULT_happily-ever-after-468_260På den anden side af de første kys.

Vi har alle dage været optaget af forelskelsen som den vigtigste del af kærlighedens eventyr. Men hvad sker der på den anden side af den vilde rus, de heftige, første kys og omfavnelse? Når jeg’et bliver til vi i en verden som fejrer det individuelle menneske.

Du er inviteret til en humoristisk, hudløs ærlig forestilling om tosomheden, hvor biologi, sex, intimitet, afstand og nærhed er under lup.

Velkommen til “Happily ever after”, en litterær danseforestilling af The Lulu Art Group i samarbejde med dramatiker Svend Åge Madsen.

Efter forestillingen d. 22. september vil der være artist talk med Svend Åge Madsen og Louise Crnkovic-Friis.

Forestillingen er på engelsk.

Tak til Henrik Brendstrup, Bikubenfonden, A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden, Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje, Folkeuniversitetet, Godsbanen, Åbne Scene, Aarhus Litteraturcenter, The Platform.

 

Billetter kan købes her.

LYTTERIET // 25. september + 30. oktober + 27. november

KATAPULT_LytterietLyt eller fortæl!

Ud fra et givent tema deler vi sande historier fra vores liv.

Scenen er åben for alle, der har en historie at fortælle. Almindelige menneskers historier drukner let i mediernes jagt på kendiseffekter og konkurrence, men det enkelte menneskes historie har en unik værdi, som vi fokuserer på i Lytteriet. Det er nærvær i samme lokale uden filter.

En række fortællere deler ud af sande historier fra deres eget liv en række søndage i efteråret. Første gang er emnet ‘Forandring’.

Historierne varer 10-15 minutter og scenen er åben for alle. Man melder sig til min. 14 dage før på info@katapult.dk.

Teater Katapults intimscene Kabinettet på Godsbanen og DOKK1 er rammen.

I pausen kan publikum – hvis man har lyst – lægge sit navn i hatten og få chancen for fortælle til sidst. Der er mulighed for at købe the/kaffe og kage i pausen.

Søndag d. 25. september, kl. 14 – 16 på DOKK1, lille sal: Forandring

Søndag d. 30. oktober kl. 14 – 16 i Kabinettet på Teater Katapult: Lys og mørke

Søndag d. 27. november kl. 14. – 16 på DOKK1, lille sal: Min bedste/værste juleoplevelse

 

ARRANGEMENTET ER GRATIS!

The Einstein of Sex // 28. september - 1. oktober

KATAPULT_The Einstein of sex_1_foto Bjarne StæhrTHE EINSTEIN OF SEX er en musikforestilling om frihed og kærlighed og de kræfter, der kæmper imod dette. Et poetisk stykke oplysningsteater, der hylder vores forskellighed og retten til at elske dem (og med dem) man lyster.

Queer vokal gruppen Schwanzen Sangerknäben optræder med Livingstones Kabinet i denne nyskrevne og nykomponerede, doku-performance. Med stor musikalitet og billedrigdom fortælles om en gruppe seksualforskere i Berlin i starten af det sidste århundrede. Under ledelse af sexologen Magnus Hirschfeld forskede de i seksuel diversitet og kæmpede for homoseksuelles og transseksuelles rettigheder indtil nazisterne tilintegjorde deres Institut for Seksualvidenskab i Berlin 1933.

THE EINSTEIN OF SEX er udfordrende samtidig med at den er et tilgængeligt stykke musikdramatik, som både er polemisk og narrativt. Historien om Hirschfelds kamp for retten til kærlighed mellem mænd er et indspark, der vækker genklang i debatten omkring behandlingen af seksuelle minoriteter i verden i dag.

THE EINSTEIN OF SEX blev modtaget med anmelderroser og stor begejstring fra publikum under spilleperioden på Husets Teater og på CPH Stage i foråret 2015.

 

Billetter kan købes her.

Je suis Storm P // 3. - 5. oktober

KATAPULT_JesuisStormP_nyt-cast_2000Et spørgsmål om ytringsfrihed

Med tanker til Muhammed-tegningerne, Charlie Hebdo og Krudttønden tegner vi et humoristisk og musikalsk portræt af den unge og succes rige Storm P. Vi stiller spørgsmål til idealisten og realisten i os alle: Er det fejt at vælge overlevelsen, eller skal man være parat til at gå i døden for kunsten? For humanismen? For ytringsfriheden?

Multitalentet Storm P. har gennem det 20. århundrede stået som en af vores mest originale tegnere, satirikere og opfindere med så kritisk og skarp en pen, at den spruttede med sved og blod. En dag blev det anderledes.

Storm P. havde store internationale ambitioner, og som så mange andre vendte han i 30’erne øjnene mod det store marked i Tyskland. Her blev han modtaget med stor succes og anerkendelse, men da nazisterne kom til magten måtte han, som så mange andre kunstnere, finde vej gennem censur og selvransagelse. Han måtte vælge, om han fortsat ville sælge sine værker i Tyskland og indordne sig efter de gældende forhold eller fastholde sin integritet og position som satiriker og samfundskritiker.

 

Billetter kan købes her.

Mother, Tell me More // 4. - 8. oktober

KATAPULT_mother tell me more2bbIMG_2181Dukketeaterkoncert med musik af Syd Barrett

Papirteatret Meklenborg åbner op for deres nye hjem på Teater Katapult med deres 25 års jubilæumsforestilling MOTHER, TELL ME MORE, som er historien om “Syd” og “Emily”, som vi oplever fra barndomsforelskelsen til den voksne længsel efter det svundne. Med udgangspunkt i Syd Barretts sange skabes et surrealistisk sangunivers, fuldt af længsel og poesi.

Sangene fortolkes af “Dukketeatrets” “husorkester”, det århusianske band “Undertow”, sammen med flere solister (bl. a. Jakob Dahn og Mimse Frisk Jensen) og designeren Suse Hartung, der også skabte det eventyrlige univers omkring “Prinsessen med de snavsede knæ” leverer de surrealistiske rammer.

Syd Barrett (1946-2006) var den første guitarist i Pink Floyd, og selv om han hurtigt blev trængt ud af gruppen på grund af stoffer og interne problemer, er det svært at overvurdere den indflydelse han har haft på dels selve bandet (Pink Floyd spiller aldrig uden at hylde Syd Barrett – måske på grund af dårlig samvittighed?), dels på beatmusikken overhovedet. Man behøver blot at nævne hans navn for enhver beatmusiker eller – interesseret, før de siger, hvor stor betydning han har haft. Det gælder både hans eksperimentelle guitarspil og hans mange syrede psykedeliske tekster.

NB: For voksne. Sangene synges på engelsk.

 

Billetter kan købes her.

Dirigenten // 8. oktober 2016 + 18. marts 2017

25254163065_21333388d1Dirigenten har en grum plan.

At stifte en forening er et godt sted at starte. Men hvorfor er den ellers så talentfulde dirigent endt i spidsen for amatører?

Mød musiker og rablende entertainer Tobias Trier i musikforestillingen DIRIGENTEN. Oplev på egen krop, hvordan dansk kortradition kan holde stand mod manipulation og musikalsk folkeforførelse. Ikke en eftermiddag er ens.

Publikum er med til at sætte stemme på forestillingen og intet går helt som planlagt.

Tobias Trier er født i 1973. Som barn af Røde Mor aktivisterne musiker Troels Trier og kunstmaler Dea Trier Mørch er han vokset op i et farverigt univers. Han har udgivet seks albummer med egne sange, skrevet musik til to teaterforestillinger og en spillefilm. Han spiller koncerter over hele landet og har også medvirket i flere teaterforestillinger. Det er første gang han selv har skrevet et teaterstykke, hvor han smelter nyskreven syng­-med-­musik sammen med en totalteater-fortælling. Kom og bliv udfordret.

Billetter kan købes her.

BigMouth (B/UK) // 11. - 13. oktober

degrotemond_01Han, som vælger sine ord med omhu kan vende det svageste argument til det stærkeste.

Det udsolgte monsterhit fra Edinburgh Fringe Festival 2014 kommer nu til Teater Katapult.

I en tour-de-force performance hylder Valentjin Dhaenens 2500 års taler.  På genial vis væver han dele og fragmenter af kendte, mindre kendte og skelsættende taler fra Socrates over Mohammed Ali til Osama Bin Laden. BigMouth viser, at retorikkens tricks ikke har ændret sig synderligt. Og selvom den absolutte sandhed ikke eksisterer, kan det være en smuk løgn for den, som ønsker verdensherredømmet eller blot at holde deres livs kærlighed i hånden.

Med fem mikrofoner på en simpel scene og uudtømmelig energi tilbagelægger Dhaenens prædikener, krigserklæringer, afsked, afsluttende argumenter, sejrstaler og mindeord i gennem tiden.

Forestillingen anbefales til personer over 14 år.

 

Billetter kan købes her.

FISK // 25. - 29. oktober

FISK_foto Caroline Abild Jessen“Mange mænd fisker hele deres liv uden at vide, at det ikke kun er fisk, de er ude efter’ – Henry David Theoreau

Midt på et stort og masende ocean bliver en lille båd, som kun er en lille prik på det turbulente hav, smidt rundt mellem rullende bølger og tordenstorme. På båden er en fisker, som roligt arbejder sig fremad mod intetheden. Sejlende mod det ukendte kigger han ud og forbereder sig på at springe i, mens mørket i sind, himmel og hav ulmer…

Men før han når at hoppe ud, hopper noget andet ind…

FISK er historien om en mand og en fisk og den uventede påvirkning, de får på hinanden.

Prisvindende Tortoise in a Nutshell og Teater Katapult væver dukkemageri, dramatisk fortælling, bevægelse og delikat design sammen og skaber visuelt teater i verdensklasse. I FISK bliver publikum draget ind i en atmosfærisk og fordybende verden. Temaer som depression, afhængighed og fortvivlelse bliver undersøgt, mens glæde og fornøjelse bliver fundet i de dybeste afkroge af sindet.

Forestillingen er egnet for unge og voksne fra 12 år og op.

 

Billetter kan købes her.

Specialklassen // 7. november + 7. december

Specialklassen

 

 

 

 

 

 

 

 

Seks gange optrådte satiregruppen Specialklassen, der består af fire talentfulde komikere, som alle er fantastiske til at improvisere vanvittige scener, karakterer og one-liners, på et totalt udsolgt Teater Katapult.

Nu vender de tilbage i efteråret 2016!

De talentfulde herrer har med en række stærke tv-optrædener de sidste par år markeret sig som Danmarks mest toptunede impro comedy gruppe. Specialklassen både optrådte, og var nomineret til Läkerols Talentpris i forbindelse med Zulu Comedy Galla i 2011 og har senere kunne opleves dels i underholdningsprogrammet Casper og Lars Præsenterer samt i deres eget prisvindende TV-show på DR2 med titlen Hotel Zimmerfrei, der sidenhen er solgt til både Kina og Tyskland!

Specialklassen sørger for punchlines, jokes, twists, lækre rytmer, og musikalsk vanvid. Det er nemlig publikum, der bestemmer indholdet, og det gør hvert show til en ny og unik oplevelse.

Gå ikke glip af denne mulighed for at opleve fænomenet live og vær selv med til at forme og bestemme hvor komikken denne aften skal hen!

 

Billetter kan købes her.

 

Det vi gør // 9. - 11. november

http___www.grob.dk_wp-content_uploads_2015_12_DSC_5414Hvor langt vil du gå i kampen for frihed?

Store Stat. Du, som ejer vores kroppe. Fuck dit rige, og fuck din vilje. Fuck dit daglige tyranni. Fri os fra din undertrykkelse. Thi, vor krop er vores rige. Og vi har magten og æren. I al evighed.” Bodyright

I et dystopisk samfund mødes fem unge mennesker i den nyopstartede organisation, Bodyright. De er utilfredse med tingenes tilstand og staten, der opretholder den fulde kontrol over menneskets krop med overvågning og uanmeldte hjemmeinspektioner.

Medlemmerne af Bodyright har et fælles mål om forandring, men vejen dertil skiller dem ad. Kan den traditionelle demokratiske megafon stadig råbe folket op – eller skal der mere radikale metoder til?

Teater I Akt er en af Danmarks mest ambitiøse up-coming teatergrupper. Sidste sæson stod de bag succesoverraskelsen UNG MANDS BYRDE, som spillede for total udsolgte huse i en herskabslejlighed. Og sidste år gæstede de Teater Katapult med succesforestillingen NOSSER. Nu kommer de igen med en samfundskritisk teaterforestilling om fællesskab, radikalisme og medmenneskelighed.

 

Billetter kan købes her.

Uddrivelsen // 12. november

Uddrivelsen_BILLEDE_KATAPULTSkuespiller Mads Wille og mentalmagiker Anders Lund har gennem mange år studeret hypnose, tankelæsning og psykologisk magi. I deres forskning er de gentagne gange stødt på beskrivelser af seancer og urgamle ritualer indenfor åndemaneri, eksorcisme og renselse af hjemsøgte lokaliteter.

Nu vil de i fællesskab med publikum efterprøve disse fænomeners realitet og foretage en såkaldt uddrivelse på Teater Katapult. En uddrivelse, der – om alt går vel – fjerner Katapults teaterspøgelser.

Det bliver en fantastisk, vanvittig og uhyggelig aften på Teater Katapult, som bekendt ligger på Godsbanen – en nedlagt godsbanegård som fra 1923 frem til 2000 var et knudepunkt for al togtrafik i Jylland. Hvilke hemmeligheder gemmer den gamle gård? Uuuuuh…!

 

Billetter kan købes her.

Portraits in Motion (D) // 15. - 16. november

KATAPULT_Portraits in Motion - Volker Gerling 2 - Photo credit Franz Ritschel ((STORT BILLEDE))Alle kender til tegneseriemanden, som man tegnede på en blok i flere varianter og således lavede en såkaldt flip-bog.

Denne teknik har historiefortæller Volker Gerling forfinet til perfektion i denne animerede fotoserie, hvor Volker gennem sine mange sommervandringer i Tyskland har iagttaget mennesker på en så hjertevarm måde at ren poesi opstår.

Portraits in Motion er super autentisk og en rigtig god historie.

Mødet med mennesker på en på 3500 km lang vandring gennem Tyskland har skabt Volker Gerlings prisbelønnede forestilling. Siden 2003 har han fotograferet de ganske almindelige mennesker, han har mødt på sin vej. Billederne er blevet samlet til små flipbøger, der som primitive tegnefilm bliver til små sekvenser af levende billeder. På scenen får hans autentiske miniature-portrætter nyt, poetisk liv og drager publikum til at leve sig ind i helt fremmede menneskers historier.

Forestilingen er på engelsk.

 

Billetter kan købes her.

Skygge Baldur // 15. - 19. november

Skygge_Baldur1Med tilladelse fra forfatteren har Papirteatret Meklenborg dramatiseret den islandske forfatter Sjóns roman om kærlighed, medmenneskelighed og hævn. Et klassisk nordisk folkeeventyr, hvor de onde får deres straf…

Vi befinder og i Island i den overvældende og gådefulde natur.

Natten til d. 17. april 1868 skyller et skibsvrag ind på Reykjanæs på Island. Det er uvist hvor længe det enorme og mystiske skib har drevet om på havet.  Eneste overlevende ombord er en ung frugtsommelig kvinde – slemt medtaget og indespærret i et bur.

I løbet af forestillingen blotlægges den barske sandhed om pigen. Med den islandske natur som kulisse, udspilles et skæbnesvangert drama om begær, kærlighed og ømhed i en kamp på liv og død, normalitet og vanvid.

 

Billetter kan købes her

Splastic // 23. - 24. november

SPLASTIC_1-lowTo dansere søger en kropslig autenticitet med hinanden som inspiration.

Den ene danser er spastiker. Den anden føler sig fanget i et kropsligt normalitetskrav om det målrettede, hurtige, oprejste og effektive. Sammen søger de en anden bevægelse, en ny normal, et sted, hvor de kan føle sig hjemme. Spasticiteten er deres værktøj og vilkår.

Forestillingens metodiske udgangspunkt er image work, som har sin oprindelse i butoh dans, en japansk kunstform, der bryder med alt, hvad vi normalt forbinder med det skønne og harmoniske.

Forestillingens praktiske afsæt er en forskers spørgsmål i arbejdet med behandling af spasticitet: Hvordan kan vi komme væk fra at fokusere på dét, en spastiker ikke kan og begynde at værdsætte dét, han/hun faktisk kan?

 

Billetter kan købes her.

Brønden // 29. november - 1. december

KATAPULT_BrøndenEn kvinde vågner med blod på hænderne på bunden af en brønd. Her møder hun en magisk eksistens, måske en guddommelig manifestation som vil hjælpe hende.

Det virker i hvert fald sådan indtil prisen for at vende tilbage til livet oppe og ude af brønden, bliver voldsom, for grusom.

Brønden konfronterer os: Hvad er virkelighed og hvad er psykotisk? Hvad er sygt og hvad er evne til at stå imod overfladernes sjælefængsel?

Brønden følger en kvindes rejse ned i det allerdybeste mørke for måske at finde retning eller måske blive vildledt. BRØNDEN bliver med et stærkt visuelt scenisk udtryk en surreal tragisk komedie, som bevæger sig på flere planer i en skæv, syret og brutal verden.

 

Billetter kan købes her.

StorySlam GRAND Slam // 8. december

StorySlamGrandSlam2015Torsdag d. 8. december kårer publikum vinderen af årets GRAND Slam i Katapults teatersal, når vi samler alle årets vindere til den endelige dyst på fortællinger.

Publikum vil opleve de bedste historier fra 2016 og vinderen vil foruden æren og prestigen kunne gå hjem med en rejse for to til Island.

Kom med til en aften fyldt med fortællerglæde, personlige oplevelser, et oplagt publikum og en stemning, som du ikke har fået den før.

 

Billetter købes i døren, koster kr. 70,- (60,- for årskortholdere) og inkluderer et glas bobler.

Story Slam GRAND Slam sponsoreres af Team Island.

H.C. Andersens Samlede Eventyr // 25. - 28. januar 2017

MP_HCA_1200x675På sit dødsleje indser H.C. Andersen, at han udelukkende vil blive husket for sine eventyr. Ikke romanerne, digtene eller skuespillene. Ikke papirklippene, rejseskildringerne eller julehjerterne. Kun eventyrene, intet andet. Denne isnende erkendelse sender den døende digter på en rejse gennem forfatterskabets eventyr. For er det nok, og er det godt nok? Er det tilstrækkeligt til evigheden?

Forestillingen er udviklet til Mungo Park af den prisbelønnede instruktør Heinrich Christensen, der tidligere har instrueret teatrets gigantsucces Opsang. Nu vender han tilbage til Mungo Park, og denne gang har han allieret sig med Danmarks nationaldigter nummer et.

En hæsblæsende tour de force gennem efterladenskaberne fra Danmarks store digter. 156 eventyr. Tre skuespillere. Én forestilling.

 

Billetter kan købes her.

Claus-Bo & Hannah & Lise & Georg // 31. januar - 4. februar 2017

9bPer Brink Abrahamsen har i mange år været fascineret af Nikoline Werdelins skarpe iagttagelsesevne og rammende replikker, og da han begyndte at skrive taleboblerne ud i replikker viste det sig let at skabe et sammenhængende dramatisk forløb.

Det blev til historien om den tilpassede, bløde mand Claus-Bo og hans kønne, men dominerende kone Hannah og deres to børn. I løbet af en varm sommer kommer det til et brud på grund af en affære som hun har med en kollega, og han forsøger at finde en ny identitet i mandebevægelse og selvudviklingskurser. Og hvad stiller man op med børnene? Det fører videre til nye forhold for dem begge, men det er heller ikke uden problemer.

Forestillingen har modtaget støtte fra Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond, Kong Frederik d. 9. og Dronning Ingrids Fond og fra Wilhelm Hansens Fond.

 

Billetter kan købes her.

Træt Lever & Tungt Hjerte // 22. - 23. februar + 21. marts 2017

Presseudsendelse kan frit anvendes ved omtale af: Limfjordsteatret. "Træt Lever og Tungt Hjerte" intimkoncert over Tom Waits’ poetiske fortællinger Lasse Popp Kim Fast Jensen Bastian Popp Dato 22.10.15 Foto: Lars Horn / Baghuset

TRÆT LEVER & TUNGT HJERTE er en intim teaterkoncert over Tom Waits’ poetiske fortællinger – oversat til dansk, så alle dybder i den store poet kommer frem: På et lille røget sted mellem ganske få stole kigger vi ind i et tåget døgns hudløse virvar af uskyldige drømme, løgnagtige minder og sælsomme vinkler.
Forestillingen er helt speciel, blandt andet fordi den spiller for et meget begrænset antal publikummer. Med tre medvirkende ”på scenen” får de max 30 publikummer en tæt og intim indførelse i Tom Waits’ univers og hans poetiske tekster, der lige så poetisk, snørklet og smukt er oversat til dansk af Lasse Popp. Han understøttes af de to dygtige musikere Bastian Popp og Kim Fast Jensen.

 

Billetter kan købes her.

Kraken (NZ) // 25. februar 2017

KATAPULT_KrakenPRINT-2 - Photo credit Fraser CameronExcentrisk kropsekvilibrisme og lattergaranti!

Tre sæt tøj, seks elastikker, en stol, god timing og en vanvittig morsom performer i absurd associativt mime-show. Excentriske tosserier af den efterhånden verdensberømte Trygve Wakenshaw.

KRAKEN er en salig times prisbelønnet fysisk bevidsthedsstrøms-komedie. Det hele starter med en strålende, elastisk striptease entré, der bekræfter Marx i, at historien gentager sig selv. Først som tragedie. Derefter som farce.

KRAKEN er et mesterværk af absurd sensibilitet, der følger sin egen skøre logik. Den oser af lune, charme og galskab. Den langlemmede gummimand Trygve Wakenshaw bruger kun mimik, mundlyde og publikums fantasi. Han er hans egen animator i en tegneserieverden. Troskyldig og uskyldig. Denne prisvindende klovn er en fysisk komiker i en klasse for sig selv.

 

Billetter kan købes her.

Love Loop - Director's Cut // 27. marts - 1. april 2017

KATAPULT_Foto3 - Lars Grunwald 1028x650Hvem siger, at vi ikke kan være intime med Facebook? Hvor slutter de sociale medier, og hvor begynder virkeligheden?

Mille Maria Dalsgaard skrev soloen LOVE LOOP ud fra dels en fascination af og dels en væmmelse over vores forhold til sociale medier. Nu har hun sammen med det digitale scenekunstkompagni Bombina Bombast fra Malmö skabt en ny version af LOVE LOOP, som passende har fået tilnavnet Director’s Cut.

I LOVE LOOP – DIRECTOR’S CUT møder vi aftenens case i The Social Media Addicts Charity Show: ‘Mille’. Hun er skuespiller, 35 år, og hun er i et parforhold, som ikke nødvendigvis er alt for sundt. Mille er nemlig mere afhængig af ham, end han er af hende, og hun kæmper nu for at fastholde Franz-Bent, som er utroligt hurtigt surfende, kendt og begæret af mange.

Mille Maria Dalsgaard spiller også den udvidede version af LOOP LOVE (2015), hvor hun pendulerer mellem tre live-kameraer, en loopstation og rollerne som ’The Host’ og ’The Case’ i The Social Media Addicts Charity Show. Dette bliver startskuddet på en viral rutschebanetur i selskab med beundreren Franz-Bent i en kaskade af selvpromovering og flossede følelser.

 

Billetter kan købes her.

Vækst // 3. - 4. april 2017

KATAPULT_vaekstHvad vil vi ha’? VÆKST! Hvad giver livet mening? VÆKST!  Hvad tror vi på? VÆKST! VÆKST! VÆKST!

Vækst er svaret på alle vores bønner, drømme og længsler. Men hvor vokser vi hen? Og er der et liv uden vækst?

Vores tid er på mange måder defineret af, at vi for første gang i verdenshistorien står overfor en global udfordring, en potentiel afgrund eller en potentiel ny måde at leve på.

Med afsæt i denne udfordring skaber Teater Baglandet forestillingen VÆKST, hvor begreber som forbrug, tro, frygt, ulighed, miljø og håb bliver omdrejningspunkter.

VÆKST bliver produceret med støtte fra Projektstøtteudvalget for Scenekunst.

 

Billetter kan købes her.

Kig ind

Billedarkiv

Videoarkiv