Skrivekunstskolen

English Summary

School of Creative Writing seeks to establish a space for creative writers to develop their voice and investigate and practice creative writing in a communal setting.

På Skrivekunstskolen arbejder eleverne med at skrive poesi og skønlitteratur.

Der er ingen regler for, hvilke genrer man skal beskæftige sig med. Alle bliver del af en konstruktiv kritikkultur, hvor forfatteren såvel som læseren/kritikeren tages alvorligt. Eleverne præsenteres undervejs for nyere, dansk litteratur, der kan perspektivere deres tekster og læsninger.

Skriveøvelser udgør hovedbestanddelen af undervisningen i den første uge af forløbet. Derefter er der rig mulighed for at arbejde med et manuskript og/eller en ansøgning til en af Nordens forfatterskoler eller noget helt tredje. Det står eleven frit for at lægge engagementet dér.

Ca. en gang hver anden uge skriver holdet på en anden lokation end Godsbanen. Både for at give afveksling rent rumligt og for at samle inspiration. Holdet har blandt andet besøgt Domkirken, ARoS, Botanisk Have, Kvindemuseet og IKEA.

I løbet af semestret inviteres professionelle forfattere og/eller universitetsundervisere ind som gæstelærere. Det kan eksempelvis være med fokus på en særlig genre/stil, som denne forfatter/underviser er kyndig i.

Semestret afsluttes med en antologi, der samler et udvalg af elevernes tekster.

Læs mere på: http://www.litteraturen.nu/sks/

Aktuelle forløb

Kontanthjælpsmodtagere kan få kurset bevilget – kontakt din vejleder, jobkonsulent eller Skrivekunstskolen.

Billedarkiv